De historie van Chant'Oers

Chant'Oers is opgericht op 5 mei 1999. Het initiatief tot de oprichting is genomen door Angelique Antonis en Helma van de Zee. In de Koers van Oers en op enkele aanplakbiljetten hebben ze de inwoners van Oerle opgeroepen om naar de oprichtingsvergadering te komen in d' Ouw School. Er waren die avond genoeg mensen die een gemengd koor in Oerle wel zagen zitten en de schouders er onder wilden zetten...

Als dirigent werd Bea de Jong aangetrokken. In haar voetspoor kwam Kees de Jong ook mee als muzikaal geweten, arrangeur en begeleider op de keyboards op repetities en uitvoeringen. Bea heeft het koor in 10 jaar gebracht waar ze naar streefde: van een groep beginnende zangers en zangeressen zonder ervaring naar een kwaliteitskoor met bekendheid in de gehele regio. De climax was een geheel eigen optreden in De Schalm in Veldhoven ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan. Het concert was een mix van verrasasende, deels door Kees gearrangeerde Nederlands- en Engelstalige liederen. Het concert vond plaats op zondag 1 November 2009.

Op 15 januari 2010 hebben we afscheid genomen van Bea en Kees de Jong. Bij deze gelegenheid zijn Bea en Kees ereleden van Chant'Oers geworden. Door hun tomeloze en onbaatzuchtige inzet is het koor geworden wat het nu is: een gezellg kwaliteitskoor uit Oerle. We zijn hun eeuwig dank verschuldigd!

Jan Terpstra was de tweede dirigent. Hij bracht een schat aan ervaring mee, onder andere uit andere koren en harmonie orkesten die hij dirigeert. Jan heeft ons een stapje verder gebracht in onze professionele ontwikkeling. Tijdens repetities en concerten heeft Johan Jansen ons op piano begeleid. Zijn virtuositeit heeft ons iedere keer weer geboeid. We hebben Jan en Johan uitgeleide gedaan met een schitterend afscheidsconcert op 16 juli 2015 in d'Ouw School.

Vanaf 3 september 2015 is Peter van Beijnum onze dirigent. Met popkoor Novelty heeft hij vele prijzen in de wacht gesleept. We zijn zeer verheugd dat hij met ons aan de slag wil. Peter brengt een schat aan ervaring mee als dirigent, componist en arrangeur van grotere producties.